Rayner 's Melasa trstinová 340 g BIO
Tipy a recepty na použitie trstinovej melasy:
pečenie - melasa slúži dobre na osladenie pečených dezertov
krémy - aj studené dezerty môžete zladiť melasou
kaša - potom, čo si svoju obľúbenú raňajkách posypete ovocím, orechmi alebo semienkami, zalejte ju navrch ešte melasou
zmrzlina - skúste domácu zmrzlinu zladiť melasou
nápoje - čaj alebo smoothie, melasa bude výborným sladidlom u oboch
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. Vo steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. Získava sa z nej trstinový cukor a pri jeho výrobe vzniká vedľajší zvyškový produkt, ktorý nazývame melasa. Niekedy býva nazývaná tiež ako "čierne zlato" alebo "čierny zázrak". V severnej Amerike bola ešte ku koncu minulého storočia melasa veľmi obľúbeným sladidlom. Dodnes ju nájdete v mnohých tradičných amerických receptoch na koláče a pudingy.
Biopotraviny vždy prechádza systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie: Melasa z cukrovej trstiny *.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Trstinová melasa v biokvalite. Jedná sa o vedľajší produkt z výroby trstinového cukru. Má sirupovitú konzistenciu a výrazne sladkú chuť. Je výbornou náhradou bežných sladidiel a súčasťou amerických tradičných dezertov.
Jesenná akcia Country Life