Grizly Himalájská soľ hrubá 500g
Zloženie: soľ himalájska hrubá 100%
Skladovanie: v teplotách od 20-45 ° C a vlhkosti vzduchu od 54-87%.
Legislatívne zaradenie: soľ himalájska jedlá kamenná
Krajina pôvodu: Pakistan
Balenie: vákuovanej
Doporučené dávkovanie: 1-5g denne (cca maximálne 1 čajová lyžička)
Prečo je toho poslednej dobe toľko okolo soli?
Himalájska soľ, známa v oblasti pôvodu ako "biele zlato". Typické ružové sfarbenie je dôsledkom malého množstva oxidu železa (hrdza). Všeobecne je teda himalájska soľ považovaná za zdravú soľ, pretože neobsahuje žiadne chemikálie ani aditíva a pretože ide o prirodzene sa vyskytujúce substanciu. Zvyčajne sa táto soľ predáva ako hrubozrnná, ale môžete ju tiež kúpiť v jemne namletej forme alebo vo veľkých blokoch, ktoré môžu byť použité na unikátnym spôsobom servírovanie kulinárskych špecialít. Bez ohľadu na formu, cenené prínosy minerálov sú vždy k dispozícii.
Situácia v konzumácii soli v SR: Priemerná denná spotreba je u nás 12 g. Vo spracovaných potravinách je "schované" veľké množstvo soli, ktoré si väčšina ľudí nepripúšťa. Štatistika uvádza, že práve v týchto skrytých zdrojoch prijímame až 80% soli. Pre pripomenutie si teda dovolím uviesť tie najvýznamnejšie: syry (zvlášť tie tavené), údeniny, nakladané potraviny, instantné jedlá, dochucovadlá a niektoré minerálne vody.
Ďalej vieme, že len asi 10% pripadá na prídavok soli pri varení a dosoľovaní a 10% soli obsahujú potraviny prirodzene.
Poznáte už himalájskú soľ? Ak nie, vyskúšajte ju. Skvele dochutíte Vaše jedlo.