GRIZLY Fenikel mletý BIO 50 g
Je charakteristický svojou sladkou chuťou a vôňou, ktorá sa podobá anízu či sladkého drievka. Veľkej obľube sa teší prevažne v talianskej a francúzskej kuchyni, kedy sa využíva pri pečení chleba, perníku alebo napríklad čajového pečiva. Ochuťte feniklom rôzne mäsové pokrmy, cesto na koláč alebo chlieb, pridajte ho k nakladaným uhorkám. Skvele tiež funguje v kombinácii s rybami (napríklad lososom či makrelou). Pokiaľ sa rozhodnete semienka feniklu rozdrviť, nezabudnite ich potom pridať do šalátového dresingu. Celý fenikel sa výborne hodí do nakladanej zeleniny. Okrem neho potom v našej ponuke nájdete aj GRIZLY Fenikel celý BIO.
Prečo chcieť GRIZLY mletý fenikel BIO:
✅ podporuje trávenie a napomáha k upokojeniu žalúdka
✅ BIO kvalita
✅ všestranné využitie v kuchyni
Ako ho využiť?
Samozrejme pri varení, ako sme už spomínali vyššie, však z feniklu sa dá tiež pripraviť čaj. Do hrnčeka vsypte 1 až 2 čajové lyžičky sušených feniklových semien a zalejte ich 250 ml horúcej vody. Nechajte lúhovať 5 až 10 minút, potom čaj sceďte a podľa chuti oslaďte medom alebo pridajte citrónovú šťavu.
Vedeli ste, že...
...biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácií, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie? Biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Administratívne zaradenie: korenie
Zloženie: fenikel mletý BIO* 100 %
*SK-BIO-003 produkt ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu: mimo EÚ
Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste. Obal vždy dobre zaistite alebo korenie presypte do uzatvárateľnej nádoby.
Fenikel má jemne štipľavú vôňu a ľahko sladkastú chuť, ktorá môže pripomínať aníz alebo sladké drievko. Jeho využitie je pomerne bohaté. Neodmysliteľne patrí k talianskej aj francúzskej kuchyni, je ale vhodný aj na prípravu čaju.