Značka: Midleton
Kategória: Alkohol | Whisk(e)y | Írska whiskey | Blended Whiskey
Midleton Very Rare Vintage Release 2022 je výnimočná zmes vzácnych írskych whiskey z exkluzívneho inventára pálenice Midleton. Špeciálna edícia je výsledkom niekoľkomesačnej práce „Master Blendera“ Kevina O’Gormana, ktorý vytvoril vyváženú zmes whiskey vo veku od 12 do 33 rokov, zrejúcich v ľahko spálených amerických dubových sudoch po bourbone. Výsledkom je komplexná whisky s ovocnou vôňou v ktorej dominujú čerstvé mandarínky, kandizované jablko, jemné nádychy bieleho korenia a muškátového orieška. Objavuje sa aj karamel a oriešková čokoláda s hrejivými dubovými tónmi. Zmes whiskey vytvára zaujímavú a jedinečnú kombináciu plnú ovocia a korenín. Na jazyku budete cítiť karamelizované červené jablká, pomarančovú kôru a crème brûlée. Bohatý záver je trváci s ustupujúcimi korenistými tónmi, pričom práve dubové drevo má posledné slovo.
Limitovaná edícia vychádza každý rok a to už od roku 1984. Každá fľaša je označená podpisom „Master Blendera“ a číslom série. Alkohol je zabalený v luxusnej drevenej kazete, ktorá zdôrazňuje exkluzivitu a výnimočnosť produktu. Preto bude vynikajúcim darčekom pre niekoho výnimočného. Midleton Very Rare Vintage Release 2022 nesmie chýbať žiadnemu znalcovi, či zberateľovi whiskey, ktorí hľadajú výnimočnú a vzácnu chuť.
Whiskey vyrába spoločnosť Irish Distillers, ktorá patrí od roku 1988 pod francúzsku skupinu Pernod Ricard. Irish Distillers bola založená v roku 1966 zlúčením troch írskych páleníc: John Power & Son, John Jameson & Son a Cork Distilleries Company. Tieto spoločnosti sa rozhodli zatvoriť svoje vtedajšie podniky a zjednotiť všetku výrobu do jednej pálenice Midleton, ktorá vznikla v roku 1975. Stará pálenica zo začiatkov 17. storočia dnes funguje ako návštevnícke centrum s názvom Jameson Experience.
Farba: Jantárová so zlatými odleskami
Vôňa: Komplexná a ovocná vôňa s tónmi nektáriniek, kandizovaného jablka, bieleho korenia a muškátového orieška.
Chuť: Ovocná a korenistá chuť s červenými karamelizovanými jablkami, pomarančovou kôrou a crème brûlée.
Záver: Bohatý a trváci záver s dominantným dubovým drevom a ustupujúcim korením